Algemene voorwaarden overzicht


Algemene voorwaarden

Bij Odile. 
Verantwoordelijke Clio A.
BTW BE 1007 406 762
Korteboeken 45
9930 Zomergem
info@bijodile.be

 

Art.1: Algemene bepalingen

De online shop van Bij Odile, een eenmanszaak op het adres Korteboeken 45, 9930 Zomergem, met het BTW- Nummer BE BE 1007 406 762 biedt haar klanten de mogelijkheid om via de webwinkel www.bijodile.be kaarten, textielproducten, speelgoed, tweedehandsitems, handgemaakte items online aan te kopen.

 

Art. 2: Aanvaarding

Het gebruik van de website www.bijodile.be en het plaatsen van een bestelling op de website betekent dat de klant onvoorwaardelijk en onherroepelijk de onderliggende Algemene Voorwaarden aanvaardt. Deze overeenkomst wordt gemaakt van zodra de bestelling ontvangen wordt. De voorwaarden van de overeenkomst kunnen enkel gewijzigd worden wanneer er expliciet akkoord gegaan is door Clio Arys, eigenaar en oprichtster van de eenmanszaak Wearable.

 

Art. 3: Prijs

Alle vermelde prijzen zijn steeds in Euro, inclusief BTW en eventuele administratieve kosten. Vervoerskosten zijn exclusief de verkoopsprijs en worden extra aangerekend. Het BTW tarief dat van toepassing is, is het Belgische BTW tarief. De eenmanszaak Bij Odile. neemt geen verantwoordelijkheid betreffende de adviesprijs die door leveranciers aan Bij Odile. meegedeeld werd. Bij Odile. behoudt dan ook elk recht om verkoopsprijzen te wijzigen. Klanten zullen weliswaar steeds de verkoopprijs moeten betalen die vermeld wordt op het ogenblik dat de bestelling geplaatst wordt en die bijgevolg vermeld staan in de bevestigingsmail.

De opgave van prijs slaat uitsluitend op de artikelen zoals het woordelijk wordt omschreven. De bijhorende foto is decoratief bedoeld en kan artikelen bevatten die niet inbegrepen zijn in de prijs.

 

Art.4: Aanbod

De artikelen zijn uitsluitend bestemd voor normaal particulier gebruik.

Ondanks het feit dat de cataloog en website met de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt samengesteld, is het toch mogelijk dat de aangeboden informatie onvolledig is, of materiële fouten bevat, of niet up-to-date is. Bij Odile is wat de juistheid, geactualiseerdheid, of volledigheid van de aangeboden informatie slechts gehouden tot een middelenverbintenis. Bij Odile is in geen geval aansprakelijk ingeval van materiële fouten, zet- of drukfouten.

Het aanbod geldt steeds zolang de voorraad strekt en kan ten allen tijde worden aangepast of ingetrokken door Bij Odile.

Wanneer U specifieke vragen heeft over bvb. producten, diensten, beschikbaarheid, leveringstermijn of leveringswijze, verzoeken wij je vooraf contact op te nemen met de klantendienst van Bij Odile.

De eenmanszaak Bij Odile is gerechtigd om -zonder opgave van redenen- bestellingen te weigeren, de leveringstermijnen aan te passen, de leveringen te splitsen, dan wel andere voorwaarden te verbinden aan de levering.

 

Art. 5: Online aankopen

De klant heeft de mogelijkheid om de artikelen uit het bij Odile.be assortiment online aan te kopen. De aankoop komt tot stand op het moment dat de klant een bevestigingsmail ontvangt van bij Odile.be  . Enkel gegevens die geregistreerd worden door Wearable en de bevestigingsmail kan het bewijs vormen van de transactie en communicatie die plaats gevonden heeft tussen beide partijen.

De klant heeft de keuze tussen de volgende betaalwijzen: BANCONTACT, KBC/CBC, BELFIUS PAY BUTTON, OVERSCHRIJVING, iDEAL.

Nadat de betaling ontvangen is krijgt de klant een bevestigingsmail. Wanneer de betaling geweigerd wordt door de bank van de klant, wordt de geplaatste bestelling automatisch geannuleerd. Klanten verbinden zich dan ook tegenover Bij Odile dat ze gewettigd zijn om met één van de bovenstaande betalingsmethoden de betaling uit te voeren en dat er voldoende dekking is op de bankrekening verbonden aan de kredietkaart of de bancontactkaart om de betaling te voltooien.

De betalingsgegevens worden verwerkt via Mollie. Hierdoor wordt de veiligheid van de betaling verzekerd. Betalingen verlopen door middel van software van Mollie, pionier in online betalingen.

 

Art. 6: Eigendomsvoorbehoud

De geleverde artikelen blijven tot op het moment van gehele betaling door de klant, de exclusieve eigendom van Bij Odile.

Het risico wegens verlies of beschadiging gaat evenwel over op de klant vanaf de levering. De klant verbindt er zich toe zo nodig derden op het eigendomsvoorbehoud van Bij Odile te wijzen bv. aan eenieder die op de nog niet geheel betaalde artikelen beslag zou komen leggen.

 

Art.7: Levering

Bestellingen worden afgeleverd op het leveringsadres dat door de klant opgegeven is en volgens de voorwaarden die bij aankoop gestipuleerd worden. De leveringstermijn begint te lopen vanaf het ogenblik waarop de bevestigingsmail gestuurd is. In het geval dat de klant een levering weigert of wanneer incorrecte leveringsgegevens ingevuld worden, zullen de goederen op de kosten van de klant bewaard worden of opnieuw verzonden worden. Indien de klant het artikel niet meer wenst, verwijzen we naar de voorwaarden om de bestelling te verzaken, zie artikel 9 (Verzakingstermijn).

 

Art.8: Garantie

a. Wettelijke garantie (enkel voor consumenten)

Krachtens de wet van 21 september 2004 betreffende de bescherming van de consumenten bij verkoop van consumptiegoederen heeft de consument wettelijke rechten.

Elk artikel is onderworpen aan de wettelijke garantie op verborgen gebreken en niet-conforme levering vanaf de datum van aankoop door (desgevallend levering aan) de eerste eigenaar. Er wordt verondersteld dat de klant telkens na ontvangst de goederen onmiddellijk controleert.

Gedurende deze periode verbindt Bij Odile zich ertoe het defecte artikel (of onderdeel) ervan kosteloos te vervangen of te herstellen. Bij Odile behoudt zich het recht voor om het artikel om te ruilen indien de herstelling en/of administratiekosten buiten verhouding zijn, of indien herstelling onmogelijk is.

Elke commerciële garantie laat deze rechten onverminderd.

b. Algemeen

Om een beroep te doen op de garantie, moet de klant het aankoopbewijs kunnen voorleggen.

Voor artikelen die online werden aangekocht en bij de klant thuis zijn afgeleverd, dient de klant vooraf contact op te nemen met de klantendienst van Bij Odile (zie artikel 11). Hierna zal de klant op de hoogte gebracht worden van enige verdere procedure. De klant kan bijgevolg de artikels terug bezorgen aan het in artikel 1 vermelde adres. Verzendingskosten van een teruggestuurd artikel zullen steeds op de kosten van de klant zijn.

Elk gebrek dient binnen 14 dagen na vaststelling ervan te worden gemeld. Nadien vervalt elk recht op herstelling of vervanging.

De (commerciële en/of wettelijke) garantie is nooit van toepassing op defecten die ontstaan ten gevolge van ongelukken, verwaarlozing, valpartijen, abnormaal of incorrect gebruik, sleet, gebruik van het artikel in strijd met doel waarvoor het ontworpen werd, het niet naleven van de gebruiksinstructies of handleiding, aanpassingen of wijzigingen aan het artikel, hardhandig gebruik, slecht onderhoud, abnormaal of incorrect gebruik.

 

Art.9: Verzakingstermijn

De bepalingen van dit artikel gelden enkel voor klanten die in hun hoedanigheid van consument artikelen online aankopen.

De consument heeft het recht aan Bij Odile mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen de 14 dagen vanaf de dag die volgt op de levering van het product.

Klanten die van het verzakingsrecht gebruik wensen te maken, moeten binnen de 14 dagen vanaf de levering contact opnemen met de klantendienst van Bij Odile en de goederen binnen de 20 dagen vanaf de levering van de goederen op hun kosten terug bezorgen op het adres vermeld in artikel één.

Enkel artikelen die zich in de originele en onbeschadigde verpakking bevinden, samen met alle toebehoren, gebruiksaanwijzingen en factuur of aankoopbewijs kunnen worden teruggenomen.

Zullen in geen geval worden teruggenomen: gebruikte, bevuilde, beschadigde of onvolledige artikelen, artikelen waarvan de verpakking (of een deel ervan) geopend werd, artikelen die op maat van de klant zijn gemaakt of artikelen die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden.

 

Art.10: Klachten

Elke zichtbare beschadiging en/of kwalitatieve tekortkoming van een artikel of andere tekortkoming bij de levering, moet onmiddellijk worden gemeld, op straffe van verval van elk recht.

 

Art. 11: Klantendienst

De klantendienst van Bij Odile is bereikbaar op het telefoon­nummer +32478648168 of op info@bijodile.be

 

Art. 12: Privacy

De inhoud van deze site, met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Bij Odile of rechthoudende derden. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met bovenstaande intellectuele rechten van Bij Odile. De inhoud van de website, inclusief intellectuele rechten van derden, mag uitsluitend gebruikt worden nadat Wearable hier uitdrukkelijk toestemming voor gegeven heeft.

Bij Odile verbindt zich ertoe uw gegevens uitsluitend te gebruiken om te voldoen aan uw vraag en om u informatie van bijodile.be toe te sturen. Wilt u ook informatie via e-mail ontvangen, dan kan men zich inschrijven op de digitale nieuwsbrief en kan men regelmatige updates vinden op de instagrampagina van bijodile.be.

Wij behandelen uw gegevens als vertrouwelijke informatie en zullen die nooit doorgeven aan derden. U kan uw gegevens die wij in de klantenlijst van Wearable bewaren op elk moment opvragen, verbeteren, wijzigen of laten schrappen en u kan weigeren dat Wearable uw gegevens gebruikt om u informatie toe te sturen. Het volstaat dat schriftelijk aan te vragen.


Het privacy beleid - GDPR

Bij Odile vindt jouw privacy belangrijk. We verwerken alleen gegevens die we nodig hebben voor onze dienstverlening en gaan zorgvuldig om met de informatie die wij over jou en je gebruik van onze diensten verzamelen.  We stellen je gegevens nooit voor commerciële doelstellingen ter beschikking aan derden. 

 

Dit privacy beleid beschrijft welke gegevens over jou door ons worden verzameld. Waar deze gegevens voor worden gebruikt en met wie en onder welke voorwaarden deze gegevens eventueel met derden kunnen worden gedeeld. Ook leggen wij uit op welke wijze wij jouw gegevens opslaan, hoe wij je gegevens tegen misbruik beschermen en welke rechten je hebt met betrekking tot de door jouw aan ons verstrekte persoonsgegevens. Heb je vragen over ons privacy beleid neem dan contact met ons op. Onze contactgegevens vind je bovenaan deze pagina en bij contact.

 

Bij Odile verwerkt je persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • webhosting en maildiensten
  • betalingen
  • bestellingen  versturen   
  • facturatie, offertes en boekhouding
  • reacties

 

Web host - Jouw Web.be

Web host Jouw Web verwerkt namens ons persoonsgegevens maar gebruikt deze niet voor eigen doeleinden. Wel kan deze partij metagegevens verzamelen over het gebruik van de diensten. Dit zijn geen persoonsgegevens. Web host Jouw Web heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om verlies en ongeoorloofd gebruik van jouw persoonsgegevens te voorkomen. Jouw Web is op grond van de overeenkomst tot geheimhouding verplicht.

Persoonlijke data worden niet alleen gecreëerd door interacties van gebruikers met de website. Persoonlijke data wordt ook gegenereerd door technische processen zoals, contact formulieren, reacties, analytics en insluitingen van derden.

Standaard verzamelt Jouw Web geen persoonlijke data over bezoekers, alleen de data die getoond word in het scherm met het gebruikersprofiel van geregistreerde gebruikers. Maar sommige van je plugins kunnen ook persoonlijke data verzamelen; voeg de relevante informatie hieronder toe. Standaard deelt Jouw Web geen enkele persoonlijke data met wie dan ook.

Voor ons zakelijke e-mailverkeer maken we gebruik van de diensten van webhost Jouw Web. Jouw Web heeft geen toegang tot ons postvak . Wij behandelen al ons e-mailverkeer vertrouwelijk. De partij heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om misbruik, verlies en corruptie van jouw en onze gegevens zoveel mogelijk te voorkomen.

Betalingen via Mollie 

Voor de betalingen in de webwinkel wordt er gebruik gemaakt van Mollie. Deze betalingsprocessor kan de volgende persoonsgegevens verwerken: naam, adres, postcode, woonplaats, land, e-mailadres, ordernummer, inhoud van de bestelling, totaalbedrag van de bestelling, IP-adres en natuurlijk je betaalgegevens zoals betaalmethode en rekeningnummer. De verschillende betalingsprocessors hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om je persoonsgegevens te beschermen. De betalingsprocessors behouden zich het recht voor je gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van jouw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van de dienstverlening door de betalingsprocessors waarvoor zij derden inschakelen. De betalingsprocessors bewaren jouw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan. 

 

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de data getoond in het reactieformulier en ook het IP-adres van de bezoeker en de browser gebruikersagent om spam opsporing te helpen. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. 

De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie. Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.

 

Bestellingen versturen

Om je bestelling te versturen maken wij gebruik de diensten van Bpost. Het is daarvoor noodzakelijk dat wij je naam, adres en woonplaatsgegevens met Bpost delen. Bpost gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat Bpost onderaannemers inschakelt, stelt Bpost uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking. 

 

Facturatie en boekhouding 

Waar nodig worden jouw gegevens voor het administreren van verkoopfacturen. Voor onze administratie en boekhouding maken wij gebruik van de diensten van de boekhoudster Cindy Moens . Wij delen je naam, adres en woonplaatsgegevens en details met betrekking tot je bestelling. Deze gegevens worden gebruikt voor het administreren van verkoopfacturen. Je persoonsgegevens worden beschermd verzonden en opgeslagen. De boekhoudster is tot geheimhouding verplicht en zal je gegevens vertrouwelijk behandelen. De boekhoudster gebruikt je persoonsgegevens niet voor andere doeleinden dan hierboven beschreven.

 

Doel van de gegevensverwerking

Wij gebruiken je gegevens uitsluitend voor onze dienstverlening. Het doel van de verwerking houdt altijd direct verband met de opdracht die jij verstrekt. Bij Odile verkoopt je gegevens niet aan derden en verstrekken deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van een door jou gegeven opdracht.. Bij Odile gebruikt je gegevens niet voor (gerichte) marketing.  Jouw gegevens worden niet met derden gedeeld, anders dan om aan boekhoudkundige en overige administratieve verplichtingen te voldoen. Deze derden zijn allemaal tot geheimhouding gehouden op grond van de overeenkomst tussen hen en ons of een eed of wettelijke verplichting. Gegevens die automatisch worden verzameld door onze website worden verwerkt met het doel onze dienstverlening verder te verbeteren. Dit zijn geen persoonsgegevens. 

 

Medewerking fiscaal en strafrechtelijk onderzoek

In voorkomende gevallen kan Bij Odile op grond van een wettelijke verplichting worden gehouden tot het delen van uw gegevens in verband met fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In een dergelijk geval zijn wij gedwongen uw gegevens te delen, maar wij zullen ons binnen de mogelijkheden die de wet ons biedt daartegen verzetten. 

Bewaartermijn

Bij Odile bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor deze gegevens worden verzameld.

 

Jouw rechten

Op grond van de geldende Europese wetgeving heb je als betrokkene bepaalde rechten met betrekking tot de persoonsgegevens die door of namens ons worden verwerkt. Zoals het inzien, aanpassen of verwijderen van gegevens. Je hebt het recht jouw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te (laten) verwijderen. Daarnaast heb je het recht om jouw toestemming voor gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Bij Odile.

Om misbruik te voorkomen sturen we afschriften en kopieën van jouw gegevens alleen naar jou bij ons bekende e-mailadres. In het geval dat je de gegevens op een ander e-mailadres of per post wenst te ontvangen, zullen wij je vragen je te legitimeren. Je hebt te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als je vermoedt dat wij jouw persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruiken. 

 

Beveiliging persoonsgegevens

Bij Odile neemt de bescherming van je gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als je de indruk heeft dat je gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met ons op.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kan je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak, zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je een account hebt en je logt in op deze site, slaan we een tijdelijke cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en wordt weggegooid zodra je je browser sluit.

Wijzigingen

Wij behouden ten allen tijde het recht ons privacy beleid te wijzigen. Op deze pagina vindt u echter altijd de meest recente versie.


DISCLAIMER

Deze website is eigendom van de eenmanszaak Bij Odile

Contactgegevens: Clio Arys

Adres: Korteboeken 45, 9930 Lievegem (België)

Telefoon: +32 478 64 81 68

E-mail: info@bijodile.be

Ondernemingsnummer: BTW BE 1007 406 762

Door de toegang tot en het gebruik van de website verklaart u zich uitdrukkelijk akkoord met de algemene voorwaarden.

 

Auteursrechten

Op alle teksten op deze website rust auteursrecht. Het is zonder toestemming niet toegestaan om de teksten te kopiëren, verspreiden of op een andere manier openbaar te maken. Indien dit toch gebeurd, zullen er juridische stappen volgen. Dit geldt zowel voor fysieke als digitale ontwerpen.
Zelfs bij de verkoop van een product of ontwerp blijven de eigendom -en auteursrechten van Bij Odile, Clio Arys. 

 

Verkoopovereenkomst - bewijs van originaliteit


Bij de grotere kunstwerken, zal er een overeenkomst opgesteld worden tussen de koper en verkoper die het volgende zal bevatten:

  1. Het werk
  2. De prijs
  3. Een certificaat van echtheid
  4. De afspraken rond betaling en levering
  5. De verkoopsvoorwaarden
  6. De auteursrechten


Het werk

Als je het werk omschrijft, doe dit dan zo volledig mogelijk: de techniek en materialen die je gebruikt hebt, de afmetingen, een foto van het werk…

De prijs

Als je een prijs hebt afgesproken of onderhandeld, geef dan zeker ook mee of hier nog btw op betaald dient te worden en hoeveel die bedraagt. Daarnaast voeg je ook eventueel extra kosten toe die nog in rekening gebracht moeten worden zoals leverings- en transportkosten.

Een certificaat van echtheid

Dit toont aan dat het om een origineel werk van de kunstenaar gaat. Als de koper het werk later ooit wil doorverkopen, of aan derden wil bewijzen dat het werk effectief een origineel stuk is, kan de eigenaar van het werk dat met dit document aantonen.

In het certificaat vermeld je een omschrijving van het werk. Je beschrijft of het gaat om een uniek stuk of een reeks en je zorgt voor een bewijs van het eigenaarschap (bijvoorbeeld door middel van de handtekening van de kunstenaar). Bij een digitaal werk kan een NFT het bewijs van echtheid zijn.

De afspraken rond betaling en levering

Hier spreek je af wanneer de betaling moet plaatsvinden, op welke rekening, wanneer het werk geleverd wordt, op welk adres en wie instaat voor het transport, de verzekering…

De verkoopsvoorwaarden

Hier spreek je een aantal specifieke voorwaarden af, zoals bijvoorbeeld de overdracht van eigendom. Als je die overdracht pas wil laten ingaan wanneer de betaling gebeurd is, kan je deze zin toevoegen: “De verkoper behoudt zich de eigendom van de goederen tot volledige betaling.”

De auteursrechten

Het is handig om in je verkoopovereenkomst ook een clausule over de auteursrechten toe te voegen en op welke manier de eigenaar met het werk aan de slag mag, de zogenaamde exploitatiewijzen. Veel kopers weten niet dat de kunstenaar na verkoop nog altijd een aantal rechten blijft hebben.

Zo kan je afspraken maken over het recht op tentoonstellen. In principe gaat dit recht mee over in de verkoop, maar als je dit niet wil, kan je dat benoemen in de overeenkomst. Daarnaast kan je ook vermelden dat je als kunstenaar aanspraak maakt op het volgrecht bij een doorverkoop van je werk.

Meer over jouw auteursrechten als kunstenaar vind je hier terug.

Bewijs van de financiële transactie.

Tenslotte zal je, als je een werk verkoopt, de koper ook een financieel bewijs van de verkoop bezorgen. Zo kan de koper dit document opnemen in de boekhouding. Maak het in tweevoud en hou zelf ook een kopie van dit bewijs bij.

In het document van de financiële transactie vermeld je de omschrijving van het werk, de datum en de verkoopprijs. Ben je zelfstandige in bijberoep of hoofdberoep, dan heb je een ondernemingsnummer en is je factuur het bewijs van de financiële transactie.

Heb je geen ondernemingsnummer, maak dan een eenvoudig bewijs voor de boekhouding.

Bron: Welke overeenkomst sluit je af bij de verkoop van een werk? | Kunstwerkt, geraadpleegd 22/4/2024.




 

Laatste update: 19/4/2024